Reïncarnatie

en Leven Na De Dood

 

Hoofdpagina I Reïncarnatie in de wereldgeschiedenis I Het Astraal Lichaam I Uittredingen I Bijna Dood Ervaringen I Sterfbedvisioenen I Het overlijden en de overgang I Het waarnemen van overleden personen I Mediums I Het Spiritisme  I Communicatie met overgegane mensen I Het leven tussen twee levens I Aanwijzingen en bewijzen I Wetenschappelijk onderzoek I Quantumfysica en leven na de dood I Wetenschappers en onderzoekers met een interessante kijk op wetenschap en spiritualiteit I Het werk van professor Ian Stevenson I Woordenlijst I Waar is dit nu allemaal goed voor? Links  I Boeken I Oproep I Uw reacties en ervaringen Cursussen I Foto’s en video’s I Nieuws I

 

 

Nieuws

 

·      VERENIGDE STATEN. Oktober 2014.  Reïncarnatie is een (al geruime tijd) wetenschappelijk bewezen  feit. Professor Ian Stevenson (VS) onderzocht diepgaand een paar duizend gevallen over de hele wereld. Zijn opvolger aan de universiteit van Virginia is Jim Tucker. Bekijk eens deze video met deze wetenschapper

 ·      NEDERLAND. Juli 2014. Frans Schmidt-Gieskens uit Delft is een EVP specialist met jaren ervaring  in dit gebied. Hij heeft al meer dan 30000 (!) van deze stemmen uit de astrale wereld(en) opgenomen. Een groot deel is van zeer goede, duidelijk hoorbare en verstaanbare kwaliteit. Frans doet het allemaal zonder winstoogmerk.  Dit is zijn website: www.radioman.nl . Als u voorbeelden wil horen kunt u dat op zijn andere site .

 ·      VERENIGDE STATEN. Juli 2014. The Academy for Spiritual and Consciousness Studies  houdt van 10 tot 13 juli zijn jaarlijkse conferentie in Scottsdale Arizona (VS). Deze samenkomst wordt georganizeerd door Dr Craig Hogan. Heel wat internationaal bekende personen (op het vlak van het leven na de dood) zullen spreken. onder hen bvb Sonia Rinaldi (EVP specialiste) en Victor Zammit (specialist ivm leven na de dood). Meer info op: http://www.ascsi.org/conference/index.html

 ·      VERENIGDE STATEN. Maart 2014.  EVP ( Electronic Voice Phenomena) en ITC (Instrumental Transcommunication) zijn twee termen die verwijzen naar communicatie met de parallelle (astrale) wereld dmv electronische aparatuur (vroeger: bandopnemers e.d., nu: ondermeer telefoons, audio-recorders, GSMs, computer en meer. Deze documentaire toont wat het fenomeen inhoudt, de geschiedenis èn een aantal voorbeelden.

·      NEDERLAND/BELGIE. Januari 2014.  De Amerikaanse  Neurochirurg Eben Alexander had een paar jaar geleden, een ingrijpende BDE-ervaring die zijn leven en zijn levensvisie drastisch wijzigde. Dit gebeurde tijdens een coma van een week, terwijl zijn hersenen niet meer werkten en hij eigenlijk ook 'dood' hoorde te zijn. Zijn boek 'Na dit leven' is nu al aan zijn 6e Nederlandstalige druk. Bekijk ook eens de video's op Youtube, o.a. deze.

·        NEDERLAND. December 2013. Een aantal (6) afleveringen van de interessante KRO reeks over reïncarnatie (ook hieral vermeld in 2005) is nu te zien op youtube.

·        BELGIË/NEDERLAND. November 2013. We hebben nu een video-versie ( duur: 1 u 15 min) van deze website staan op youtube met als titel: 'Reïncarnatie en leven na de dood' : Bekijk onze video op youtube

·        GROOT BRITTANNIË.  September 2013. Een aantal weken geleden deed een Engelse rechtbank een    uitspraak in een zaak (laster en eerroof) aangespannen door het medium Sally Morgan tegen de krant Daily Mail, die haar na een publiek optreden had beschuldigd van fraude (o.a. het gebruik van een oor-zendertje). De rechtbank  gaf Morgan  gelijk. Dit is een belangrijk precedent, want veel kranten stellen nog steeds dat alle mediumschap, alle paranormale verschijnselen, enz bedrog zijn.

 

·        AUSTRALIE. Mei 2013. Het bestaan van reïncarnatie en leven na de dood is de laatste decennia door een hele reeks (skeptische) wetenschappers onderzocht en ...waar bevonden. Voormalig Australisch advocaat (aan diverse gerechtshoven) Victor Zammit beschrijft in zijn nieuwe boek de bewijsvoering. Bezoek zijn website: www.victorzammit.com en/of koop het boek (bvb via www.Amazon.co.uk )  'A Lawyer Presents the Evidence for the Afterlife'.

 

·         BELGIE/ZWITSERLAND. Maart 2012. Naar aanleiding van het busongeluk met Belgische, Nederlandse, Poolse en Duitse kinderen in Zwitserland graag deze boodschap aan de ouders, familieleden en vrienden van de overleden en gewonde kinderen en volwassenenen: Eerst onze sympatie en medevoelen in deze zeer moeilijke beproeving. Weet ook dat alle overleden personen onmiddellijk zijn opgevangen door de voor hen overgegane familieleden en vrienden. Zij leven verder in hun gezelschap in de parallelle wereld, waar zij met vol liefde wachten op al hun geliefden die hier hun leven verder zetten. Alle ‘overledenen’ volgen met grote interesse nog steeds uw dagdagelijkse bezigheden. Bovendien zullen velen onder hen boodschappen en tekens geven aan de achtergeblevenen. Let vooral op uw dromen: zeer veel overgegane personen geven in deze periode (en ook later) boodschappen en tekens door. Let ook op elektrische, elektronische en communicatie-aparaten die zich ‘vreemd’ gedragen. Lees ook de degelijke literatuur over wat men de ‘dood’ noemt: bvb Raymond M Daily mailoody, Pim van Lommel, Elisabeth Kübler- Ross, Brian Weiss, Michael Newton, Carole Bowman, Ian Stevenson, enz. De dood is slechts een overgang en geen einde!

 

·         BELGIE.  Februari 2012. Op dinsdag 7 februari jl was te zien op de Belgische zender VRT (een bastion van conservatief en materialistisch denken) een documentaire (gemaakt door de Franstalige RTBF, een ander bolwerk van conservatisme) over BDE’s. Toch was het programma redelijk evenwichtig. Een onwetend afdelingshoofd van het Brusselse Erasmusziekenhuis maakte wel de heel grappige en al even onwetenschappelijke opmerking: ‘Dood is dood’, maar er waren de sterke getuigenissen van vier mensen die een BDE hadden meegemaakt en ook Pim Van Lommel, Raymond Moody en de Franse arts Jean-Jacques Charbonier konden min of meer hun geïnformeerde zeg doen.

 

·         VERENIGDE STATEN.  Januari 2012. James van Praagh is een Amerikaans medium dat uitgebreid door de wetenschap (o.a. prof Gary Schwarz) werd onderzocht en authentiek bevonden. In deze video spreekt hij over hoe kinderen na hun overlijden verder leven. Hij heeft ook een recent boek uit:'Growing up in Heaven', over dit onderwerp.

 

·         VERENIGDE STATEN. Juli 2011. De geniale Amerikaanse wetenschapper Dean Radin is één van die (sceptische) wetenschappers die met een open mind onderzoek doen naar o.a. verschijnselen als telepathie, helderziendheid, mind over matter,enz. Luister (en kijk) naar een interview (12 delen) van Art Bell (van Coast to Coast radio) met Radin over Bewustzijn.  Onderzoek ivm leven na de dood toont aan dat bewustzijn bestaat, los van de werking van de hersenen en GEEN product is van die hersenen!

 

·         VERENIGDE STATEN. Juni 2011. Bijna-dood-ervaringen (BDE’s) zijn een interessant fenomeen. Zo kunnen ook blinden (ook zij die van bij de geboorte blind zijn) zien tijdens een BDE. Dit is een sluitend bewijs dat het bewustzijn (en de persoonlijkheid) van de mens niet verbonden is met het menselijk lichaam (of de hersenen), maar met het astrale lichaam. Bekijk eens deze korte video waarin Bradley Burroughs vertelt over zijn BDE.

 

·         VERENIGDE STATEN. Maart 2011. Gary Schwartz legt hier uit waarom de kwantumfysica ‘de onzichtbare wereld’ (inclusief het bestaan van een astraal lichaam, enz) onderschrijft!

 

·         ZWEDEN. Maart 2011. Is de Zweedse Barbro Karlen de reïncarnatie van Anne Frank? Bekijk eens deze interessante video (2 delen): ‘The reincarnation of Anne Frank’.

 

·         GROOT-BRITTANNIE. December 2010. Elk medium heeft zijn eigen persoonijkheid, werkwijze en specialiteit. Zo ook Coral Polge, die al jaren tekeningen maakt van de overleden personen die ze contacteert. Deze tekeningen (zo’n 60.000!) blijken opmerkelijk overeen te komen met foto’s van deze personen. Bekijk eens deze opmerkelijke video.

 

·         VERENIGDE STATEN. Oktober 2010. In de VS is nu een nieuwe film uit: ‘Hereafter’ over het leven na de dood, gemaakt door Clint Eastwood. Sommigen, die de film al zagen, zeggen dat het de eerste Hollywoodfilm over het onderwerp is zonder ‘Exorcist-element’. Klinkt positief dus.

 

·         GROOT-BRITTANNIE. Augustus 2010. Niemand kan het bestaan van reïncarnatie nog ontkennen.Het verschijnsel wordt keer op keer bewezen door kritische en objectieve onderzoekers. Begin jaren 50 verongelukten twee zusjes in Hexham, Engeland. Een paar jaar later werden ze opnieuw geboren als tweeling - in hetzelfde gezin, wat regelmatig voorkomt!. Op deze video vertellen de ouders het merkwaardige verhaal van de 'Pollock tweeling'.

 

·         VERENIGDE STATEN. Juli 2010. James van Praagh is een degelijk en al jaren bekend Amerikaans medium. Zijn readings zijn eerlijk en overtuigend. Geen vage verklaringen, maar controleerbare en (meestal) juiste informatie verkregen door direct contact met overledenen. Bekijk eens deze (en andere) video op youtube.

 

·         VERENIGDE STATEN. Juli 2010. Dr Julie Breischel, skeptisch wetenschapper in merg en been, met graden in farmacologie, toxicologie, immunologie, microbiologie, enz, doet sinds anderhalf jaar kritisch onderzoek naar het leven na de dood, de authenticiteit van mediums en dergelijke. Bekijk hier eens haar interessante bevindingen in een toespraak (5 delen).

 

·         AUSTRALIE. Juni 2010. Er zijn een aantal soorten mediums. Heel wat mediums geven telepatische boodschappen door van overledenen. Anderen werken via automatisch schrift. Sommigen kunnen de stemmen van overledenen (door middel van hun eigen energie) tot stand brengen. Een klein aantal mediums kan ook volledige materialisaties (van overledenen) voortbrengen. Hierbij werkt de energie van het medium samen met de energie van een overledene en is de overledene (tijdelijk) fysiek aanwezig. Men kan dan rechtstreeks spreken met de overledene, een hand, een kus of een knuffel geven. Het Australische medium David Thomson kan deze volledige materialisaties op regelmatige basis teweegbrengen. Op deze video getuigen een aantal mensen over hun wonderlijke en zeer diepgaande ervaring

 

·         BELGIE. Mei 2010. Op de Belgische zender Vitaya loopt er nu op zondag een reeks met het Engelse (in California wonende) medium Lisa Williams. Lisa Williams is in staat heel gedetailleerde en juiste informatie te geven over de overleden vrienden/familieleden van de personen die haar advies vragen. Interessant.

 

·         RUSLAND. April 2010. Ook Russische wetenschappers zijn nu bezig met onderzoek naar het leven na de dood. Op het vlak van EVP (het contact met de parallelle wereld via electronische apparatuur) is er belangrijke vooruitgang geboekt. Klik hier voor een interessante Russiche website (met een Engelse vertaling) over resultaten met EVP.

 

·         AUSTRALIE. Januari 2010. Victor Zammit, de vroegere advocaat en pleiter aan een paar Australische gerechtshoven, heeft een nieuwe video op Youtube: Sceptics Demolished.  Daarin weerlegt hij een paar van de pseudo-argumenten van een aantal ‘skeptics’ mbt tot het leven na de dood.

 

·         VERENIGDE STATEN. December 2009. Joseph B. Rhine is een van de ‘peetvaders’ van het moderne, wetenschappelijke onderzoek naar paranormale verschijnselen, telepathie en mediumschap. Hij begon als scherpe scepticus, maar werd door zijn objectief onderzoek overtuigd van het bestaan (en de mogelijkheden) ervan. Bekijk eens deze documentaire over Dr Rhine op Google videos. 

 

·         WERELDWIJD.  December 2009. De bedoeling van reïncarnatie is dat we een spirituele evolutie meemaken en o.a. mededogen ontwikkelen voor alles wat leeft. Het ‘Charter for Compassion’ wil mensen wereldwijd aansporen tot een groter mededogen . Dit is de website waar je meer kunt vernemen: www.charterforcompassion.org

 

·        BELGIE/NEDERLAND. Oktober 2009. Deze website bestaat nu een jaar of 6 en heeft juist de kaap van de 100000ste bezoeker (van  de voorpagina)  genomen. Het aantal echte bezoekers ligt een paar keer hoger. Dit wijst er duidelijk op dat veel mensen in België en Nederland heel geïnteresseerd zijn in reïncarnatie en het leven na de dood. Volgens mij maakt dit deel uit van de groeiende en wereldwijde interesse in spiritualiteit. Iedereen bedankt!

 

·        NEDERLAND/BELGIE. Oktober 2009. Het boek van Pim van Lommel ‘Eindeloos Bewustzijn’ is nu al toe aan de 14e druk. Er is dus kennelijk heel wat belangstelling voor. Het boek is absoluut de moeite waard en eigenlijk een must voor iedereen. Zeker lezen/kopen.

 

·        CANADA. Juli 2009. Dr Sam Parnia is een van de vele wetenschappers die BDE’s uitgebreid onderzoeken. Bekijk eens deze heel interessante video.

 

·        NEDERLAND/BELGIE April 2009. Een interessante website met video’s en audio’s over onderwerpen als leven na de dood, reïncarnatie, kwantumfysica, ‘Nieuwe Wetenschap’, buitenaards leven, ecologie, enz: www.andernieuws.com

 

·        NEDERLAND. 19 April 2009.  Pim van Lommel, de wereldbekende autoriteit op het vlak van Bijna Dood Ervaringen en auteur van het boek ‘Eindeloos Bewustzijn’, geeft op zondag 19 april 2009 een middag over’ Eindeloos Bewustzijn/Endless Consiousness’ in het Pim Jacobs Theater in Maarssen (NL). Hier meer info.

 

·         VERENIGDE STATEN. Januari 2009. Fysicus en wetenschapper Tom Campbell schreef het boek “My Big Toe”. Toe betekent: T(heory) O(f) E(veryting), of  theorie voor alles. D.w.z. een theorie die de gewone fysica en ook (ondermeer) de zgn paranormale fenomenen kan verklaren. Campbell werkte ook jaren samen met Robert Monroe, een van de grote deskundigen op het vlak van uittredingen en het astraal lichaam. Op youtube nu een interessant interview met de fysicus over uittredingen, astraal reizen en het interdimensionele universum: Deel 1, Deel 2, Deel 3, Deel 4, Deel 5, Deel 6, Deel 7, Deel 8, Deel 9, Deel 10, Deel 11

 

·         VERENIGDE STATEN.  Oktober 2008. Op 16 oktober 2008 vond in Durham, North Carolina (VS) een conferentie plaats over Bijna Dood Ervaringen (BDE’s). Eén van de sprekers was kolonel Diane Corcoran, voormalig lid van het US Army Nurse Corps in Irak en Afghanistan. Zij sprak over gevallen waarbij hele groepen soldaten tegelijk zwaar gewond werden (bvb in een hinderlaag) en als gevolg daarvan ook tegelijk een BDE hadden. Corcoran zei dat sommige van deze soldaten elkaar ontmoetten (in hun astraal lichaam) en daar later verslag over uitbrachtten.

 

·         VERENIGDE STATEN. Oktober 2008.

Een Amerikaanse radiozender had onlangs een interessant interview met Neuropsychiater Peter Fenwick, de bekende Britse BDE-onderzoeker. Beluister hier het gesprek op Youtube (12 delen):      Deel 1  , Deel 2  ,  Deel 3   ,  Deel 4  ,  Deel 5  ,  Deel 6  ,  Deel 7  ,  Deel 8  ,  Deel 9  ,  Deel 10  ,  Deel 11  ,  Deel 12 . In het interview wordt ook verwezen naar het boek “The Art of Dying”, van Fenwick.

 

·         GROOT-BRITTANNIE. September 2008. Twee van de belangrijkste "Nieuwe Wetenschappers", nl Dr Rupert Sheldrake (bioloog - onderzoek naar o.m. telepathie) en Dr Peter Fenwick (neuropsychiater - onderzoek naar o.m. BDE's), dragen door hun onderzoeken al jaren bij tot een grondige verdieping en verfijning van de wetenschap. Op Youtube voeren ze een interessant gesprek over de heersende taboes binnen de mainstream wetenschapswereld en over de verrassende, nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap. Bekijk hier de video's: Deel 1, Deel 2, Deel 3, Deel 4, Deel 5, Deel 6

 

·         AUSTRALIE. Juli 2008.  Een van de interessantste programma's ooit gemaakt over reïncarnatie is nu te zien op het internet. In 1983 maakte (toen)scepticus  en psycholoog Peter Ramster (Sidney, Australië) een heel onthullende reportage over reïncarnatie. Vier Australische vrouwen beschreven onder hypnose een vorig leven. De cameraploeg bezocht dan de vier plaatsen (in Europa) waar die levens zich hadden afgespeeld. De accuraatheid van hun beschrijvingen bleek verbluffend juist te zijn. Zeker kijken! Deel 1  Deel 2  Deel 3  Deel 4  Deel 5  Deel 6  Deel 7  Deel 8  Deel 9  Deel 10  Deel 11

 

·         VERENIGDE STATEN. Januari 2008.  

      Uitgesproken scepticus rechercheur (captain) Robert Snow van de politie in Indianapolis in de VS vond

      Het  hele  reïncarnatie-gedoe maar wat flauwe kul. Toen een vriend hem uitdaagde een hypnotische

      regressie te ondergaan was hij vastbesloten het boeltje te ontmaskeren als bedrog of fantasie. Het liep

      anders. Bekijk hier de video met zijn persoonlijk verslag.

 

·         VERENIGDE STATEN. 25 December 2007.

               Een interessant hedendaags geval van vermoedelijke reïncarnatie in de Verenigde  Staten.

               Klik voor de video op Youtube: Deel 1  en Deel 2  . Youtube bevat nu een aantal interessante video’s,

               maar ook een hele hoop wansmakelijke onzin. Aan u om een selectie te maken.

 

·         VERENIGDE  STATEN . 28 April 2006.

Amerikaans medium James Van Praagh heeft een nieuwe website waarin de afleveringen van zijn televisie programma  “The Ghost Whisperer” worden besproken. Van Praagh is een authentiek medium, zonder pretenties of kapsones. Bovendien werd hij uitgebreid getest door Prof. Gary Schwarz. De website : http://snipurl.com/poj1

 

·         VERENIGDE  STATEN.  26 April 2006.

Op maandag 26 april werd  op een Amerikaanse betaalzender een programma uitgezonden waarin met EVP middelen (geluid en beeld) en ook met behulp van enkel mediums contact werd gezocht (en verkregen) met John Lennon. Het werd opgenomen in La Fortuna een favoriet restaurant van de overgegane Beatle. Op een bepaald moment is er een stem te horen en ook een (infrarood) beeld te zien van een (niet fysiek) persoon. Volgens een aantal onderzoekers zou de EVP authentiek zijn. Producer Paul Sharratt (van Starcast Productions), naar eigen zeggen, een door-en-door  scepticus, verklaart dat hij na het zien van de beelden een “believer” is geworden.

 

·         VERENIGDE STATEN.  27 Maart 2006.

De Amerikaanse actrice Sharon Stone vertelde onlangs in de pers dat ze in 2001 een BDE (bijna dood ervaring) heeft gehad tijdens een delicate operatie. Ze vermeldt drie van de klassieke elementen bij een BDE, nl: de tunnel, het licht(wezen) en de heldere waarneming van  haar bekende overleden kennissen. Tegelijk verklaarde ze dat alle angst voor de ‘dood’ nu bij haar verdwenen is. Sharon Stone is een van de vele duizenden personen die een BDE hebben gehad. Onderzoek naar BDE’s werd gedaan door ondermeer Pim Van Lommel en Peter Fenwick.

 

·         VERENIGDE STATEN. 28 Februari 2006.

Uit een recent gevoerd onderzoek  blijkt dat niet minder dan 32 % van de Amerikanen gelooft in één of andere vorm van paranoramale activiteit. Het ‘geloof’ in het bestaan van ‘geesten’ (overleden mensen die verder leven in een fijnstoffelijk lichaam) scoort daarbij hoog. Wat veel media nog niet schijnen te beseffen is dat we al lang het stadium van het ‘geloof’ in een leven na de dood voorbij zijn en dat het bestaan ervan reeds onomstotelijk bewezen is door heel wat verschillende onderzoekers en wetenschappers.

 

 

·         NEDERLAND. 26 April 2006.

Op  woensdag 26 April  geeft Pim Van Lommel een lezing over BDE’s in de Domstad Hogeschool in Utrecht (van 19.00 u tot 22.00 u). De deelname kost  € 35. Meer informatie vindt  U hier..

 

·         VERENIGDE STATEN. 20 Januari 2006.

Steven Spielberg  is bezig met de productie van een 12 delige miniserie “Nine Lives” over mensen die tijdens Bijna Dood Ervaringen in contact komen met  overgegane familieleden en vrienden. De reeks zal worden uitgezonden door de zender “Sci Fi Channel”.

 

·         GROOT  BRITTANNIE. 18 December 2005.

Uit een recent gehouden opinie onderzoek in Groot Brittannïe blijkt dat niet minder dan 68 % van de Britten gelooft in “geesten”. Geloven in iets is nog iets anders dan overtuigd zijn op basis van degelijk wetenschappelijk onderzoek, maar dit soort onderzoeken wijzen er steeds op dat heel wat mensen wereldwijd geïnteresseerd zijn in verschijnselen die verder gaan dan het dagdagelijkse materialistische leven. Daarenboven hebben honderdduizenden mensen overal ter wereld ervaringen waarbij familieleden en andere dierbaren hen vanuit hun verdere leven na de ‘dood’ contacteren.

 

·         VERENIGDE STATEN.  25 November 2005.

Onlangs verscheen een nieuw Engelstalig boek:  “The Synchronized Universe”, door Dr. Claude Swanson. Het behandeld een hele reeks paranormale onderwerpen die door de gangbare wetenschap nog niet altijd aanvaard worden. Het boek behandelt zo ondermeer: ESP (Buitenzintuiglijke Waarneming), uittredingen en het bestaan en de waarneming van “geesten” (overleden personen). Swanson is een fysicus opgeleid aan de bekende Princeton universiteit.

 

·         NEDERLAND. 20 Oktober 2005.

Belangrijk Nederlands nieuws! Er is in Nederland een belangrijke doorbraak tot stand gebracht op het vlak van de EVP (Electronic Voice Phenomena – het communiceren met “overledenen” via Electronische aparatuur). Er is nu een vrijwel constante dialoog  mogelijk en de kwaliteit van de communicatie is zeer goed. De methode die nu gebruikt wordt is de Digital Noise Generating (DNG). Meer interessante informatie hierover op: www.mivak.com . Met dank aan Hans Kennis.

 

·         RUSLAND. Beslan. 25 September 2005.

Iets meer dan een jaar na het verschrikkelijke gijzelingsdrama in het Russische Beslan vertelt Salimat een bijzonder verhaal. Zij werd ook een tijdlang gegijzeld maar dan vrijgelaten door de gijzelnemers. Haar zoontje,Shamil, die achterbleef, werd tijdens de bevrijdingsactie gedood. Kort na het gebeuren werd Salimat, tot haar eigen verbazing, weer zwanger. Negen maand later werd een meisje (Leila) geboren. Opmerkelijk is hier dat het dochtertje geboren werd een vrij grote geboortevlek, exact op de plaats waar Shamil dodelijk werd getroffen. Dit is mogelijk een geval van  vlugge reïncarnatie binnen hetzelfde gezin. De Amerikaanse schrijfster Carol Bowman beschrijft zo een aantal gevallen in haar boeken. Prof. Ian Stevenson beschrijft in zijn boek  “Bewijzen van reïncarnatie “ heel wat gevallen van kinderen die (vaak tijdelijke) geboortevlekken hebben die voortkomen van (dodelijke) verwondingen uit een (het) vorig leven.

 

·         BELGIE. 18 September 2005.

Op de Belgische zender Canvas was er op 18 september (in de reeks “Spraakmakers”) een interview met de bekende wetenschapster Jane Goodall. Zij bestudeerde jarenlang de chimpansees in Oost Afrika. In het interview op de Belgische zender vertelde ze dat toen ze na het overlijden van haar tweede echtgenoot teruggekeerd was naar Afrika, ze met hem een lang gesprek had gehad. Ze voegde eraan toe dat ze tijdens de ontmoeting met haar (overgegane) man klaarwakker was.

Dit soort ontmoetingen met overleden dierbaren komt heel veel voor over heel de wereld. Het is goed dat iemand met de naam en faam van Jane Goodall er rechtuit over spreekt en zo een taboe helpt doorbreken.

 

·         VERENIGDE  STATEN. 9 Augustus 2005.

De Amerikaanse actrice Kate Hudson, dochter van Goldie Hawn, verklaarde in de pers dat ze regelmatig het astrale lichaam van “overleden” personen kan waarnemen. Haar moeder is kennelijk ook vertrouwd met dit soort waarnemingen.

 

·         BELGIE. 8 Augustus 2005. Onlangs verklaarde de Vlaamse actrice Els De Schepper dat ze overtuigd is van het bestaan van reïncarnatie. Ze schreef ook reeds een boek over haar persoonlijke ervaringen met regressies naar een vorig leven en reïncarnatie.

 

·         VERENIGDE  STATEN. 10 Juli 2005.

Actrice Jennifer Landon , dochter van overleden akteur Michael Landon (bekend als Little Joe in “Bonanza”, later de vader in “Little House on the Prairie”),  verklaarde onlangs in de pers dat ze haar overleden vader reeds enkele keren heeft gezien en dat ze nog veel contact met hem heeft.

 

·         NEDERLAND. 25 Juni  2005.

Naar aanleiding van de reeks over reïncarnatie “Wie was ik?” vond er een “discussie-programma” plaats op dezelfde zender. Een paar  wetenschappers speelde de rol van zelfverklaarde “specialist”  en herhaalde nog eens een aantal onwetenschappelijke vooroordelen tegenover het verschijnsel. Uit hun argumentatie bleek overduidelijk dat ze volstrekt niet op de hoogte waren van de omvangrijke research die er over reeds gedaan werd. Het belangrijke werk van bijvoorbeeld Ian Stevenson werd nooit vernoemd. Ook de regressie-therapeute verwees nooit naar het wetenschappelijk onderzoek dat reeds werd gedaan en de bewijskracht van het werk van  Stevenson. De reeks “Wie was ik?” blijft echter een heel goed gemaakte en evenwichtige reeks met uitstekend presentatie-werk.

 

·         NEDERLAND. 6 Juni 2005.

Op de Nederlandse zender  Nederland 1 is er nu een reeks te zien over reïncarnatie. Ze heet “Wie was ik” en is elke zondag te zien ergens tussen 20.00 u en 21.00 u (Het beginuur kan wat variëren, dus even checken!°. Elke aflevering behandelt een ‘proefpersoon’ die eerst onder hypnose werd gebracht en een vorig leven beschrijft. Daarna wordt hij of zij gevolgd op de plaats(en) die in zijn/haar vorig leven een rol heeft/hebben gespeeld. Vaak beschrijven deze personen tot in detail plaatsen en feiten waarvan ze in dit leven geen weet van kunnen hebben. Deze verklaringen worden dan nu gecheckt en dikwijls kloppen hun verklaringen op een verbluffende wijze. Deze reeks is op een serene manier gemaakt en geeft een objectieve weergave van een deel van reïncarnatie.

 

·         VERENIGDE STATEN. New York. 23 Mei 2005.

Op 23 mei geeft  Barbara Weisberg, onderzoekster naar het leven na de dood, een voordracht in het New York Academy of Sciences. Het onderwerp is “Mediums” en hun mogelijkheden om te communiceren met de parallelle wereld.

 

·         VERENIGDE STATEN. New Jersey. 19 Mei 2005.

Robert Egby schreef onlangs in zijn “Parapsychic Journal” op het internet een artikel over het programma “Larry King Live” op CNN waarin onlangs werd gediscussieerd over het onderwerp “wat gebeurt er wanneer we sterven?”. Er kwamen alleen vertegenwoordigers van de gevestigde religies aan bod die niets anders deden dan het herhalen van hun verouderde dogma’s. Egby vraagt zich met reden af waarom er met geen woord gerept werd over  de verschillende mogelijkheden tot communicatie met ‘overledenen’.

 

·         VERENIGDE STATEN. New York .19 April 2005.

Dr Chester Carlson, uitvinder van de fotocopiermachine, heeft de American Society for Psychic Research  (financieel) geholpen bij de aankoop van hun hoofdkantoor in New York. De  A.S.P.R.  doet al decennia lang onderzoek naar het leven na de dood, de mogelijkheid tot communicatie met zgn ‘overledenen’ en de bewijzen hiervoor.

 

·         DUITSLAND. 15 April  2005.

De Duitse professor Dr. Ernst Senkovski besluit na een 20 jaar durend onderzoek: paranormale verschijnselen bestaan echt en er is bewijs voor het leven na de dood! Met name EVP (zie elders in deze  website)  biedt de wetenschappelijk bevestigde mogelijkheid om te communiceren met mensen in de parallelle wereld. Senkovski is weer niet de eerste de  beste: hij was verbonden aan de Technische Universiteit van  Bingen, Duitsland, en tevens werkte hij voor Unesco in zijn functie als wetenschapper.

 

·         VERENIGDE  STATEN.  Iowa.7 April 2005.

Op de website van Psychiatry Online, USA, staat een door Remi J. Cadoret geschreven artikel over het werk van reîncarnatie- onderzoeker  prof. Ian Stevenson. Het bevat ondermeer een overzicht van een reeks reïncarnatie-gevallen in Europa, door Stevenson onderzocht. De klassieke psychiatrie kijkt steeds vaker met een nieuwsgierig oog naar ‘alternatieve’ benaderingen.

 

·         AUSTRALIE. 17 Maart 2005.

David Thompson, een Brits medium is nu op rondreis in Australië. Hij geeft daar een reeks voordrachten en lezingen. Daarnaast  houdt hij ook een aantal meer persoonlijke sessies.

 

·         RUSLAND. 16 Maart 2005. Onlangs verscheen in de Russische krant 'Pravda' een artikel over uittredingen en BDE's bij Russische patiënten. Daarin vertelt een zekere Vladimir Kravchenko uit Volgograd hoe hij een aantal jaren geleden, na een ongeluk, een BDE had en zich in de parallelle wereld begaf. Daar ontmoette hij een aatal overleden dierbaren die hem liefdevol ontvingen en hem ook een aantal praktische tips meegaven.

 

 

        *      BELGIE. 22 Februari 2005.

Vorig week verscheen in het Belgische weekblad Humo in interview met acteur Frank Focketyn. Daarin vertelt hij over een ervaring die hij ,samen met zijn broer, had na het overlijden van een vriend. De twee broers bevonden zich in de rouwkamer waar het lichaam van de vriend lag opgebaard. Op een bepaald ogenblik, toen ze een stuk favoriete muziek speelden van hun vriend, zagen ze beiden een “…lichtstraal, of een-verplaatsing- van-licht, die vanuit Rob vertrok en naar dat beeld van die uil  flitste, en daarna naar een kleiner beeldje van een uil die op een andere plaats in die kamer stond….” . Frank Focketyn vertelt verder: “Het is niet afgelopen als we sterven.Daar ben ik meer dan ooit van overtuigd”. Het pleit voor deze Vlaamse acteur dat hij dit verhaal durft doen aan de Vlaamse pers, een pers die niet gevrijwaard is van enig cynisme, zeker wat dit soort zaken aangaat. Het verhaal van Frank Focketeyn is zeker niet uniek. Duizenden mensen hebben dit soort (en andere) ervaringen met overleden dierbaren. Deze ervaringen bewijzen eens te meer dat de ‘dood’ eigenlijk niet bestaat en dat de gangbare opvattingen over de ‘dood’ volledig achterhaald en onjuist zijn.

 

·         VERENIGDE STATEN. 14 Februari 2005.

De Amerikaanse zender NBC vertoont nu elke maandagavond een programma met de naam “Medium” . Het is gebaseerd op het werk van het (authentieke) Amerikaanse medium Allison Dubois. Allison Dubois zal het druk krijgen want dezer dagen start de Universiteit van Virginia een uitgebreid onderzoek naar de authenticiteit van mediums. In dit onderzoek zal ondermeer Dubois meerwerken.

 

 

·         NEDERLAND/BELGIE.  30 Januari 2005.

Onlangs melde ons iemand dat het eerste boek van Michael Newton “Journey of Souls” sinds een tijdje geleden nu ook in het Nederlands verkrijgbaar is. De titel is “Reis der Zielen”. Dit boek is een absolute aanrader voor wie zich ernstig wil informeren over het leven dat we leiden tussen twee levens. Newton is een integer en gemotiveerd onderzoeker naar het leven na de dood. In zijn boeken beschrijft hij een reeks “gevallen” van mensen die onder hypnose terug gaan naar de periode die ze doorbrachten in de parallelle wereld.

 

·         ITALIE.  Grosseto. 25 Januari 2005.

De Italiaanse EVP-onderzoeker Marcello Bacci heeft in zijn labo in Grosseto, een reeks belangrijke EVP experimenten gedaan waarbij hij samenwerkte met andere onderzoekers naar het leven na de dood en het contact met overgegane personen. De andere onderzoekers waren: Dr Anabela Cardoso, Dr Mario Salvatore Festa, Prof David Fontana and Dr Paolo Presi . David Fontana is niet de eerste de beste : hij was een van de deelnemers aan de bekende Scole Experimenten die plaats vonden in Engeland eind jaren 90. Het verslag van de experimenten in Grossetto onder leiding van Bacci kunt u (in het engels) hier lezen.

 

·         DE FILIPPIJNEN. 3 Januari 2005.

In een artikel in de “Phillipine Daily Inquierer” vraagt journalist Jaime Licauco zich af hoe het komt dat veel klassieke wetenschappers nog steeds niet kunnen aanvaarden dat  niet-fysieke realiteiten en fenomenen als ‘geesten’ (mensen in hun astrale vorm), astraal reizen of reïncarnatie gewoon bestaan. Voor Licauco is de verklaring redelijk eenvoudig: deze verschijnselen passen gewoon niet in hun wereldbeeld. En hoewel er genoeg bewijzen voorhanden zijn weigeren ze ze te zien. Toch voegt Licauco eraan toe dat  er  een reeks wetenschappers zijn die het bestaan van deze  verschijnselen onomstotelijk hebben bewezen. Als voorbeelden hiervan geeft hij: Dr.J.B. Rhine van de Duke University, die ten overvloede Telepathie en Helderziendheid heeft bewezen, Dr. Russell Targ en Dr. Puthoff beiden van de Stanford Universiteit die ondermeer helderziendheid hebben bewezen en Dr. Robert Jahn  van de Princeton Universiteit die het bestaan van Telekinese onweerlegbaar heeft bewezen.

 

·         TURKIJE. Istanboel. Mei 2005.

Op 14 en 15 mei 2005 vindt in Istanboel de eerste  Conferentie voor Parapsychologie plaats. Onderwerpen zullen o.a. zijn:  1. Buitenzintuiglijke Waarneming, Telepathie, Telekinese.   2. Energetische Genezing.   3. De Quantumfysica en Genezing.   4. Holistische Levenswijze.   5. Leven na de Dood en Reïncarnatie.

Gastsprekers zijn : John A. Palmer, P. M. H. Atwater,  Gary E. Schwartz,  Jurgen Keil,  Janet Cunningham,

Jeff J. Ryan,  Konstantin Korotkov. Alle zijn het onderzoekers  die zich specialiseren in één van de bovengenoemde onderwerpen.

 

·         GROOT  BRITTANNIE. Londen  27 December 2004.

Onlangs had journalist   Linda Pressley   van de BBC World Service een interview met dé belangrijkste reïncarnatie-onderzoeker  Prof. Ian Stevenson. Stevenson onderzocht zo’n 2000 gevallen van reïncarnatie over de ganse wereld. In het interview beschrijft hij een aantal gevallen. Onder andere een geval in Libanon waarin een kleine jongen Imad  zich een vorig leven herinnerde  en het tot in details kon beschrijven.Stevenson onderzocht dit geval heel nauwkeurig en kon bevestigen (door getuigenissen, dossiers, verslagen en archieven) dat wat de jongen vertelde inderdaad klopte. Boeken van Stevenson zijn ook in het Nederlands verkrijgbaar. De belangstelling voor reïncarnatie is bij de pers de laatste weken weer wat opgewekt door de vertoning van de  reïncarnatie-speelfilm “Birth” met o.a. Nicole Kidman.

 

·         VERENIGDE  STATEN. Texas. 26 December 2004.

Jan  Holden, Professor aan de universiteit van North Texas en schrijver/ BDE-onderzoeker Bruce  Greyson plannen een uitgebreid onderzoek naar Bijna Dood Ervaringen. Zij willen  patiënten die een BDE hebben gehad gedetailleerd ondervragen over wat ze in (ondermeer) de operatiekamer hebben waargenomen tijdens hun BDE. Holden en Greyson  hebben een aantal computerbepaalde tests uitgedacht die alleen kunnen opgelost  worden door mensen die (tijdens de BDE in de operatiekamer) op een ‘paranormale’ wijze hebben waargenomen.

 

·         VERENIGDE  STATEN . 11 December 2004.

Onlangs vermeldde het Amerikaanse medisch tijdschrift ‘Topics in Emergency Medecine’ dat zo’n 10 miljoen Amerikanen reeds een Bijna Dood Ervaring hebben beschreven. Zij vertelden over hun diverse ervaringen als het gevoel van totale vrede, de zgn levensfilm, de ontmoeting met overleden dierbaren enz… Over de ganse wereld hebben vele mensen deze ervaringen, ongeacht hun afkomst, sociale rang, religie (of het ontbreken daarvan), enz.

 

·         LUXEMBURG.  Luxemburg. 22 Januari 2005.

Op 22  januari 2005 organiseert de Union Spirite Belge een (Franstalige) voordracht in Luxemburg stad. Het thema is: ‘Wetenschappelijke bewijzen voor het voortbestaan van de ziel na de dood”. De voordracht vindt plaats in de Rue de Etats-Unis  40  om 19.30 .

 

·         INDIA. New Delhi . 24  November 2004.

Onlangs  verscheen bij de uitgeverij Motilal Banarsidass  in New Delhi een herdruk van het gekende Tibetaans Dodenboek  in de Engelse vertaling van   W.Y. Evans-Wentz . Over deze vertaling van het  Tibetaanse Dodenboek is al heel wat kritiek verschenen . Zo zou de vertaling uit het Tibetaans  nogal  ‘heel vrij’ zijn.  Hierover kan ik niet  oordelen. Wel is het zo dat Evans-Wentz met dit boek de traditionele Tibetaanse  religieuze opvattingen over het sterven en de dood onder de ogen bracht van een westers publiek. Hoewel het boek dus in een religieuze context  geschreven werd en dus zeker geen wetenschappelijk werk is zijn er toch een aantal merkwaardige en interessante overeenkomsten met bijvoorbeeld het onderzoek naar BDE’s van Raymond Moody.

 

·         GROOT  BRITTANNIE.  17  November 2004.

In een artikel  in de Daily Mirror van 17 november beschrijft Jon  Kelly een aantal van de meest bekende mediums en paranormaal begaafden van Groot Brittannië.  Eén van hen is de  Schotse kapper uit Glasgow  Gordon Smith. Smith vertelt hoe hij als klein jongetje boodschappen begon door te krijgen van  overleden familieleden van mensen uit zijn omgeving. In het begin gaf men weinig aandacht aan hem, maar later toen hij heel rake informatie bleef  doorgeven werd hij geleidelijk aan wel au sérieux  genomen. Nu is hij  een geaccepteerd  - en authentiek – medium.

 

·         CANADA.   10  November 2004.

Eind oktober  werd door het Canadese TV kanaal CBC een reeks programma’s vertoond onder de titel ‘Past Life Investigation’  met als centraal thema Reïncarnatie. Drie willekeurige Canadezen  (1 man, 2 vrouwen) werden onder hypnose teruggebracht naar  één of meerdere vorige levens. Allen konden ze  plaatsen en namen geven uit hun vorige leven(s). Na de hypnose sessie’s  bezochten ze een aantal van de door hen beschreven plaatsen (o.a. in Europa en Azië). Ze bevestigden allemaal de emotionele band met  de nu bezochte plaatsen (waar ze in een vorig leven kennelijk ook een band mee hadden gehad). Eén van hen Natasha Kong, rooms katholiek, niet gelovend in reïncarnatie, sprak tijdens de hypnotische regressie  zelfs een aantal Hindi woorden en vernoemde ook  een reeks namen in die taal . Hindi wordt gesproken in delen van Noordelijk India. In dit leven heeft Natasha geen enkele kennis van deze taal. De juistheid van de door haar gesproken woorden en namen werden door Hindi sprekers bevestigd. Dit spreken van een niet aangeleerde taal (of van enkele woorden of zinnen ervan) heet ‘Xenoglossy’. Vele van deze xenoglossy-gevallen werden door Ian Stevenson  onderzocht en authentiek bevonden.

 

·         GROOT  BRITTANNIE.  31 Oktober 2004.

In een artikel in  The Telegraph   van 31 oktober vertelt Anne Lundregan  het verhaal van Karen Mossey. Vier jaar geleden overleed haar 22 jarige zoon. Ze zocht toen naar manieren om met haar overleden zoon in contact te komen. Dat lukte met  EVP !   Ze vertelt hoe verheugd ze was toen ze de stem van haar zoon hoorde.  Karen Mossey is één van de duizenden mensen over de hele wereld  die  door een EVP techniek  communiceren met een ‘overleden’ dierbare.

 

·         GROOT  BRITTANNIE.  28 Oktober 2004.

Onlangs verscheen in Engeland  het boek “They Walk Among Us” ( Vrij vertaald: ‘ Ze bevinden zich onder ons’) van  Emma Heathcote-James . Het boek bevat honderden getuigenissen van gewone mensen die vertellen over hun eigen ervaringen en contacten  met  overgegane dierbaren, al dan niet met hulp van een medium.

Zo is er het verhaal van een Ron Gilkes die vertelt hoe geëmotioneerd hij wel was toen hij  tijdens een  communicatie met zijn -  kort daarvoor door zelfmoord overgegane – dochter haar hoorde zeggen: “ Hallo papa. Sorry voor wat ik gedaan heb.” Ze vertelt over de schoonheid en pracht van de parallelle wereld en over haar dagelijks leven daar. Ze heeft het bijvoorbeeld over hoe ze daar nu met haar grootvader leeft en ook terug samen is met haar vroeger overleden lievelingspony.

 

·         BELGIE. Brussel. 22 Oktober 2004.

Uit een onlangs uitgevoerde enquête in Vlaanderen blijkt dat zij die een Bijna Dood Ervaring hebben gehad een heel andere kijk hebben op de dood dan de doorsnee persoon. Velen hebben tijdens hun BDE overleden dierbaren en/of lichtwezens ontmoet. Ze hebben ook alle angst voor de dood verloren en weten dat ze hun ‘overleden’ geliefden terug zullen zien.  Het onderzoek werd gehouden door “Limen”, de Vlaamse afdeling van IANDS (International Association for Near-Death Studies).

Drijvende kracht achter  “Limen”, Guy Vander Linden, die zelf reeds drie BDE’s heeft gehad verklaarde in de pers: “…Gelukkig wordt de maatschappij een stuk spiritueler. BDE’s krijgen in Amerika zelfs al een plek op de werkvloer. Ik werk op een ministerie. Mij is ook al gevraagd om tijdens de middag causerieën te geven over mijn BDE. Er kwamen toch een twaalftal collega’s op af. En sindsdien is de houding van mijn collega’s tegenover mij totaal veranderd…”

Guy Vander Linden begeleidt zowel mensen bij hun stervensproces als de ‘achterblijvers’ na het overlijden.

 

·         VERENIGDE STATEN.  New York. 23 Oktober 2004.

Op 23 oktober 2004 geeft  Prof. Gary Schwarz een lezing  in de Long Island University (Brookville, New York) met als titel: “The Afterlife: A Scientist’s view” . Vertaald: “ De visie van een wetenschapper op het leven na de dood.”

Schwarz is verbonden aan de Universiteit van Arizona en is één van de belangrijkste onderzoekers naar het leven na de dood en de communicatie met mensen in de parallelle wereld. De lezing in New York wordt samen georganiseerd met  de ‘ Forever Family Foundation ‘ , een Amerikaanse organisatie die zich bezig houdt met steun  en advies bij een overlijden, met als  uitgangspunt het besef dat de dood niet bestaat en dat dus familiebanden erdoor niet verbroken worden.

 

·         VERENIGDE  STATEN. Las Vegas.  8 Oktober 2004.

Vorig jaar (oktober 2003)  werd Roy Horn   van het duo ‘Siegfried and Roy’  (bekend van hun optredens met o.a. leeuwen en tijgers) tijdens een  act in het hotel-casino ‘ The Mirage’ plots aangevallen door één van de tijgers. Hij werd levensgevaarlijk gewond aan de hals en werd in allerijl naar het hospitaal gebracht.

Onlangs verklaarde  Horn dat hij tijdens de operatie uit zijn lichaam was getreden en de chirurg de hele operatie zag uitvoeren. Tijdens deze BDE ontmoette hij eveneens zijn overleden moeder en broer en ook één van zijn overleden leeuwen en een (ook van hem) overleden tijger. Verder vertelde hij dat hij zich heel geborgen en veilig voelde tijdens deze ervaring.

Het ontmoeten van overleden familieleden, vrienden en van bekende (huis)dieren tijdens BDE’s komt heel vaak voor.

 

         °    GROOT  BRITTANNIE. 6 Oktober 2004.

In Groot Brittanië is er een nieuw tijdschrift op de markt. Het heet “The Psychic Times” en kost  £ 15.48  in het Verenigd Koninkrijk en € 32,55 voor de rest van Europa. Het behandelt het laatste nieuws over ontwikkelingen en gebeurtenissen die betrekking hebben tot het leven na de dood. Daarnaast bevat het ook artikelen over parapsychologische verschijnselen die ermee verwant zijn, zoals telepathie, telekinese, helderziendheid, enz.

 

·         BELGIE. Antwerpen. 16 Oktober 2004.

De Stichting Elisabeth Kübler Ross organiseert op 16 oktober een symposium over Leven en Dood.

Gastspreker is dichter Marcel Messing. Aan de pers vertelde hij onlangs: “…Ik vind het achterhaald om te zeggen dat er niets is na de dood. De dood is een fictie die te overwinnen is…”.

Na het overgaan van Elisabeth Kübler Ross is er in de pers heel wat gezegd en geschreven over haar. Zij wordt algemeen geprezen voor haar vernieuwende aanpak van de stervensbegeleiding. Maar tegelijk wordt door diezelfde pers angstvallig gezwegen over het meest essentiële punt van de Kübler Ross – benadering, nl: Het leven gaat gewoon verder na de dood van het fysieke lichaam en onze persoonlijkheid en ons bewustzijn blijven (met een veel grotere helderheid dan hier) functioneren. Bovendien worden we verenigd met familie en vrienden die ons voorgingen.

 

·         ITALIE. Bologna. 24 September 2004.

Daniele Gullà van het ‘Laboratorio Interdisciplinare di Ricerca Biopsicocibernetica’ te Bologna  meldt dat  het instituut recent belangrijke ontwikkelingen en verbeteringen heeft tot stand gebracht in diverse technieken van EVP en ITC. Met name  de klankopnamen van  stemmen van ‘overledenen’ en ook de  video-opnamen van  personen uit de parallelle wereld zouden met hun nieuwe verfijnde technieken   van een merkbaar betere kwaliteit zijn. Het L.I.D.R.B. staat onder leiding van Dr.Enrico Marabini, van de Universiteit van Bologna en houdt zich reeds jaren bezig met de studie en de ontwikkeling van EVP en ITC.

 

·         GROOT BRITTANNIE.  29  September 2004.

Op 29 September zendt BBC TWO  in de reeks ‘Everyman’ het eerste deel uit van een driedelig programma over mediumschap in Groot Brittannië . Het heet ‘Talking to the dead’ en volgt onder andere de activiteiten  van een aantal Britse mediums zoals:  Gordon Smith en Craig en Jane Hamilton-Parker. Het programma start om 20.00 u Britse tijd.

 

·         VERENIGDE   STATEN. 20 September 2004.

Begin Januari 2005 brengt  Hollywood een film uit  genaamd  “White Noise”. Deze gaat over een man (rol gespeeld door Michael Keaton) die zijn overleden vrouw contacteert met EVP (Electronic Voice Phenomena). EVP is het geheel van mogelijkheden om via elektronische apparatuur, zoals taperecorder,videocamera, computer enz, contact  te maken en te communiceren met ‘overleden’  personen die nu in de parallelle wereld wonen. Op zich is het uitbrengen van zo’n film misschien wel interessant nieuws, maar tot ik hem gezien heb hou ik mijn hart vast voor wat Hollywood er nu van gaat brouwen. Meestal is de filmindustrie alleen geïnteresseerd in  de opbrengst en niet in  het waarheidsgehalte van een film. Vaak gaat het in producties die het ‘paranormale’ behandelen alleen om de sensatie en liefst ook nog veel horror. We zien wel.

 

·         NEDERLAND. 4 September 2004.

Op 4 September jl. overleed de veelzijdige topartiest Bram Vermeulen tijdens zijn vakantie in Italië. Hij was niet alleen zanger, maar ook componist, tekstdichter, programmamaker en – presentator voor radio en TV. Hij was vanuit eigen ervaringen overtuigd van het bestaan van reïncarnatie. Hij herinnerde zich stukken uit zijn voorafgaand leven als  Franstalig  Belgisch soldaat tijdens de eerste wereldoorlog. Hij is een van die weinige ‘publieke’ figuren die zonder terughoudendheid zijn mening  gaf over (o.a.) het leven na de dood en reïncarnatie. Voor  radio en TV maakte hij in het jaar 2003 een aantal programma’s over reïncarnatie.

 

·         VERENIGDE  STATEN. 25  Augustus 2004.

Op 25 Augustus jl. overleed Elisabeth Kübler Ross. Zij werd 78 jaar. Deze psychiater werd in Zwitserland geboren en verhuisde later naar de VS. Daar werkte ze jaren met terminale patiënten ( vaak kankerpatiënten) waaronder veel kinderen Haar respectvolle stervensbegeleiding steunde op de wetenschap dat de dood niet het einde is . Zij lichtte haar patiënten in over wat er bij en na het overlijden echt gebeurt. Deze vernieuwende en op waarheid beruste aanpak gaf een nooit geziene steun aan de patiënt. Ook binnen haar vakgebied bracht deze aanpak heel wat positieve ontwikkelingen teweeg. Samen met Raymond Moody is zij een van de ‘peetouders’ van het moderne onderzoek naar het leven na de dood. Verschillende van haar boeken zijn ook in het Nederlands verkrijgbaar.

 

         *    GROOT  BRITTANNIE. Swansea. 19 Augustus 2004.

In Swansea (Wales) werd door Stephen O’Brien een centrum opgericht dat tot doel heeft mensen die daar gevoelig voor zijn op te leiden tot medium en hen ook verder te begeleiden. O’Brien zelf is een heel bekend Brits medium. Van heel jongsaf begon deze eigenschap zich bij hem te manifesteren en ondervond hij ook de moeilijkheden en weerstanden die een zich ontwikkelend medium meemaakt . Vandaar dat hij nu zelf  de ‘beginners’ met raad en daad wil gaan begeleiden.

 

·         GROOT  BRITTANNIE. Edinburg. 12  Augustus 2004.

Op 12  Augustus jl. overleed in Edinburg , Schotland, Professor L.Morris op 68 jarige leeftijd. Morris doceerde aan de afdeling Parapsychologie van de Universiteit van Edinburg. Hij was ook verbonden geweest aan de Universiteit van Californië.  Morris was een van de belangrijkste parapsychologische onderzoekers van Schotland.

 

·         AUSTRALIE.  30 juli 2004.

De Australische zangeres Kylie Minogue verklaarde onlangs dat ze reeds contact heeft gehad met haar overleden ex-vriend  zanger  Michael Hutchence  (van INXS).  Ze zegt daarom overtuigd te zijn van een leven na de dood , maar ook van reïncarnatie.

 

·         PORTUGAL. Juli 2004.

De Portugese ITC en EVP – onderzoekster Dr. Anabela Cardoso bevestigt door haar jarenlang onderzoek naar communicatie met overledenen dmv elektronische apparatuur  dat deze communicatie wel degelijk mogelijk is.Zij geeft over deze communicatievorm met de parallelle wereld regelmatig ook lezingen, zoals onlangs enkele in  Groot Brittannië

 

·         GROOT  BRITTANNIE. Swansea. 23 Juli 2004.

Penny Sartori, verpleegkundige in de intensive care afdeling van het Swansea’s Morriston Hospital (Wales G.B.)heeft onlangs een 5 jaren durend onderzoek naar BDE’s (Bijna Dood Ervaringen) afgesloten. Ze deed dit bij haar eigen patiënten. Ze was met dit onderzoek gestart nadat ze werken van R.Moody  over BDE’s had gelezen. Ze wilde voor zichzelf uitzoeken wat er van waar was. Haar conclusie is nu: De bevindingen van Moody kloppen en BDE’s zijn géén gevolg van drugs (medicatie), zuurstofgebrek of hallucinaties.

Sartori bevestigt met dit onderzoek eens te meer de conclusies van (o.a.) Raymond Moody, Peter Fenwick, Pim van Lommel, enz. Eén interessant  cijfer uit haar onderzoek: 18 percent van de patiënten die een hartaanval hadden gehad beschreven nadien een BDE.

 

·         OOSTENRIJK. Wenen. 4 Augustus 2004.

Op 4 augustus vindt te Wenen de ‘Tag der Parapsychologie’ plaats met als onderwerpen o.m. : parapsychologisch onderzoek, contact met overledenen enz. Er zullen diverse sprekers zijn: o.a. De Ijslandse onderzoeker naar reïncarnatie  Prof. Erlundur Haraldsson.

 

·         VERENIGDE STATEN. New York. 10 -12 September 2004.

Van 10 tot 12 september 2004 vindt in het Omega Center  in New York een conferentie met workshop plaats over ‘De bewijsvoering voor leven na de dood’ met John Holland (medium), Raymond Moody (onderzoeker BDE’s), Suzan Northrop (medium) en Brian Weiss (onderzoeker leven na de dood).

 

·         VERENIGDE STATEN.  Durham, N C. Juli 2004.

Het Rhine Research Center (de opvolgers van Prof.J.B.Rhine,onderzoeker naar vooral telepathie) is nu bezig met een uitgebreide studie naar de invloed van de gedachten (mind) op o.a. de fysieke gezondheid.

     

·         DUITSLAND. Freiburg. 8 Juli 2004.

Prof. Dr. Stefan Schmidt, van de  Universiteit van Freiburg, concludeert na diverse experimenten dat de mens inderdaad beschikt over een telepathische gevoeligheid.

 

·         GROOT  BRITTANNIE. Juni 2004.

De Britse wetenschapster  Dr.Susan Blackmore, die zelf reeds 20 jaar lang een uiterst sceptisch standpunt ingenomen heeft ten opzichte van alle paranormale verschijnselen en de mogelijkheid van een leven na de dood, verklaart nu dat de vele bekwame wetenschappers die de authenticiteit van  paranormale verschijnselen en het leven na de dood bevestigen gelijk hebben. Dit is een opmerkelijke verklaring voor iemand die jarenlang al deze zaken fanatiek bestreden heeft. Voor iemand van haar wetenschappelijk aanzien pleit dit niet alleen voor haar eerlijkheid maar ook voor haar moed . Susan Blackmore is psychologe en doceert aan de University of the West of England, Bristol.

 

·         GROOT  BRITTANNIE.  Juni  2004.

De  op 15 Januari overleden  Engelse onderzoeker Montague Keen (zie ons bericht van januari)  heeft  eind juni

vanuit de parallelle wereld contact opgenomen met zijn vrouw via een medium.Zijn vrouw Veronica bevestigt de juistheid van de persoonlijke gegevens  die Keen via het medium doorgaf. Leuk detail: Keen voorspelde o.a. dat enkele dagen later er over dit contact een artikel zou verschijnen in de Daily Mail. (Dat gebeurde inderdaad op 22 juni).

 Zijn gematerialiseerde astrale vorm (astraal lichaam) werd door meerdere personen waargenomen. Dit contact met waarneming  gebeurde onder wetenschappelijk gecontroleerde omstandigheden  onder toezicht van Prof. Gary Schwarz.  Schwarz plant over deze  bijzonder interessante ervaring een  wetenschappelijke publicatie.Het artikel (in het Engels),uit de Daily Mail met meer details vindt u hier

 

·         CANADA. Juni 2004. Manitoba.

James  Ellis, belangrijk parapsychologisch onderzoeker (o.a. naar Bijna Dood Ervaringen) schonk onlangs een grote hoeveelheid geschreven verslagen  en audio materiaal ( tapes) over en met  het bekende Britse medium Leslie  Flint aan de Canadese University of Manitoba (afdeling Parapsychologie) . Flint was vooral bekend vanwege zijn  ‘independent direct voice’ mediumschap. Hij kon de stemmen van overleden personen  duidelijk hoorbaar materialiseren zonder hulpmiddelen van buitenaf (zie bijvoorbeeld EVP en ITC die wel technische hulpmiddelen vereisen). Vele van deze opnamen van stemmen van overleden zitten in de schenking  van James Ellis aan de Canadese Universiteit van Manitoba.

De afdeling Parapsychologie van deze universiteit is reeds in het bezit van de zgn. T.G.Hamilton Collection. Dit archief bevat het werk (o.a. foto’s) van het parapsychologische onderzoek naar vooral het contact met overleden personen van  een Dr. Thomas Glendinning Hamilton (1873-1935).

 

·         GROOT  BRITTANNIE. Mei 2004.

Op de website van de International Survivalist Society beschrijft Collin Wilson de evolutie in zijn eigen benadering van onder andere het paranormale, het leven na de dood en reïncarnatie. Hij beschrijft dat toen hij klein was hij zich via zijn grootmoeder, die spiritiste was,  interesseerde in het contact met overledenen. Later, onder invloed van ‘de wetenschap’ vond hij  het allemaal maar flauwe kul.  Hij bleef echter boeken kopen over o.m. het leven na  de dood, reïncarnatie enz.  Zo bleef zijn interesse zich toch verder ontwikkelen.

Nu is Collin Wilson  (een van) de meest toonaangevende  Britse auteur(s) over en onderzoeker(s) naar  o.m. het leven na de dood en reïncarnatie. Vele van zijn boeken zijn ook in het Nederlands vertaald.

 

·         GROOT  BRITTANNIE. April 2004.

In een artikel in de Sunday Herald’s schrijft Jenifer Johnston over een 5 jaar durende studie naar de werking en authenticiteit van mediums. Ze werd uitgevoerd door de Scottisch Society for Psychic Research. Daaruit blijkt dat mediums inderdaad via ‘paranormale’ weg informatie kunnen verkrijgen over onze heel persoonlijke ervaringen.

 

·         AUSTRALIE. April 2004.

De website van Victor Zammit, een Australisch reincarnatie-onderzoeker, meldt dat  men een film plant over het leven van  het heel bekende  Britse medium Helen Duncan. Twee belangrijke rollen zouden gaan naar  Sean Connery en naar Judy Dench, die de rol van Helen Duncan zelf zou vertolken.

 

         °     GROOT  BRITTANNIE. 19  April 2004. Edinburg, Schotland.

                Op 19  april vond in Edinburg, hoodstad van Schotland, een lezing plaats over Bijna Dood Ervaringen.

                Deelnemers waren: Dr David Lorimer,Medisch wetenschapper, Dr. Olaf Blanke, Neurochirurg, Universiteit van

                Genève, Zwitserland,  Dr. Pim van Lommel, Cardioloog, Arnhem, Nederland,  Dr. Peter Fenwick, Universiteit

                Londen en Prof. Bob Morris, Universiteit van Edinburg, Afdeling Parapsychologie.                          

 

·         VERENIGDE  STATEN. Voor 2004 is gepland de 'New Science' conference.In deze wetenschap worden ondermeer openingen gemaakt naar spiritualiteit en de invloed van de geest op de materie. In deze ‘nieuwe’ wetenschap vindt je ondermeer  Quantumfysici, theoretische fysici, microbiologen, medische wetenschappers, psychologen, psychiaters, filosofen enz. De auteur en wetenschapper Fritjof  Capra schreef een aantal werken over deze ‘nieuwe’ wetenschap. Nemen deel aan de geplande conferentie in de USA: D. Byron Ph.D., Jane Kata Ph.D., Ed May Ph.D., Dean Radin Ph.D., Marilyn  Schlitz Ph.D., Prof. Russell  Targ Ph.D., Jessica  Utts Ph.D.  .Behandelde onderwerpen zullen o.a. zijn: Het leven na de dood en  de verhouding  Brein/Materie.

 

·         BELGIE.  Maart  2004. Programma over BDE’s.

Op de Belgische zender ‘VITAYA’  werd in de week van 21 tot 28 maart dagelijks een programma vertoond over Bijna Dood Ervaringen. Het heette ‘ De dag dat ik stierf’ en werd diverse keren herhaald.Het bevatte een aantal zeer interessante en overtuigende getuigenissen van personen die een BDE gehad  hadden. Ze beschijven ondermeer  de operatie die ze  ondergingen, de gesprekken van het medisch personeel maar ook de ontmoetingen die ze hadden met  hun overleden familieleden en gidsen uit de parallelle wereld en ook hun bezoek aan die parallelle wereld. Dit alles terwijl ze klinisch dood waren geweest.

Verder kwamen ook aan het woord: Dr Pim van Lommel, cardioloog verbonden aan het Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem,Nederland en ook Dr Peter Fenwick en Dr Sam Parnia, beiden bekende neurofisici uit Goot Brittannie.

Hun conclusie is zonder enige terughoudendheid: Het bewustzijn (de persoonlijkheid) is GEEN product van de hersenen en functioneert LOS  van de hersenen, ook al is de persoon dood. Deze conclusie impliceert: Er is wel degelijk leven na de dood .

 

·         NEDERLAND. Maart 2004.

Onlangs overleed de dochter van de Nederlandse zangeres Hanny ( van Hanny en de Rekels). Hanny verklaarde aan de pers dat ze een bijzondere ervaring heeft gehad. Tijdens de begrafenis las ze een brief  voor die ze aan haar dochter, Deborah, had geschreven.

‘…Op een gegeven moment moest ik even stoppen door de emoties, en toen voelde het plots alsof iemand een warme deken om me heen legde. Daarvoor was het ijskoud en ineens kreeg ik het heel warm. Ik vertelde er niemand iets over, maar achteraf kwam een medium, dat Deborah ook gekend had,  me zeggen dat ze heel duidelijk Deborah achter mij had zien staan, precies op dat moment…. Ik ben vrij nuchter in dat soort dingen, maar toen ik na de begrafenis thuiskwam, zat daar de moeder van een vriend, een vrouw die totaal geen ervaring heeft met paranormale zaken. Zij vertelde me dat ze tijdens de begrafenis een groot rose-wit licht om mij had gezien, waarvan ze enorm geschrokken was….’

Hanny vertelde verder dat ze sindsdien nog meerdere tekens van haar dochter ervaren heeft.

Dit soort ervaringen  - en zo zijn er duizenden en duizenden – vertellen ons dat onze overgegane dierbaren blijven voortbestaan en  betrokken blijven met onze levensloop.

 

·         NEDERLAND. Amsterdam . 14  Mei 2004.   Op 14 mei 2004 vond in Amsterdam een lezing plaats door Divaldo

Franco, een Braziliaans medium. Onderwerp: “De onsterfelijkheid van de geest bevestigd door wetenschappelijke onderzoeken.”  Deze lezing wordt georganiseerd door  de Nederlandse Raad voor het Spiritisme.

 

·         FRANKRIJK. Parijs. Oktober  2004.  Van 2 tot 5 Oktober 2004 vindt het 4e  Congrès Spirite Mondial  plaats te

Parijs.

 

·         GROOT  BRITTANNIE. Londen. 18 April  2004. Dr Peter Fenwick, neuropsycholoog en neurofysicus, verbonden

aan het Institute for Psychiatry  gaf een lezing over  Bijna Dood Ervaringen (BDE’s).

 

·         VERENIGDE STATEN. Colorado Springs. Juli 2004. Dr Raymond Moody, wereldbekend van o.a. zijn onderzoek

naar  uittredingen en  BDE’s  zal deelnemen aan een seminarie  in Colorado Springs, USA. Dit wordt georganiseerd door het IARRT (International Association for Regresson Research and Therapy) en vindt plaats van 1 tot  4 juli 2004.

 

·        GROOT  BRITTANNIE. 15 Januari  2004.

In Londen overleed  Montague Keen aan een hartaanval.  Hij was (is) een van de belangrijkste Britse onderzoekers naar leven na de dood en aanverwante fenomenen. Hij deed ondermeer onderzoek naar communicatie met overledenen en was betrokken bij de Scole experimenten. Deze Scole experimenten  zijn een van de belangrijkste systematische en wetenschappelijk begeleide onderzoeken naar het leven na de dood en de verschillende manieren van contact tussen deze wereld en de parallelle wereld. Er werd een grote en waterdichte hoeveelheid bewijzen geleverd : fysieke bewijzen, foto’s, video-opnamen , geluidsopnamen,enz.

Montague Keen was ook jarenlang verbonden aan het  ‘Society for Psychic Research’.

 

·         VERENIGDE  STATEN. Maryland.

Dr. Stephen Braude, Professor Filosofie aan de Universiteit van Maryland,USA, schreef het boek :’ Immortal  Remains  -  The evidence for life after death ‘. Vanuit meer dan 10 verschillende invalshoeken komt prof. Braude tot zijn bewijsvoering voor het bestaan van het leven na de dood.

 

         *    VERENIGDE   STATEN.

               Drie belangrijke Amerikaanse opiniepeilingsinstituten ( Gallup, Roper en Yakelovich) concluderen uit diverse

               opinie-onderzoeken: 93 % van de Amerikanen staat open voor of gelooft in  18 verschillende paranormale

               verschijnselen en het  leven na de dood.

 

 

·         RUSLAND.   14 Oktober 2003. Moskou.

De Russische fysicus Dr. Konstantine Korotkov  beweert dat hij foto’s heeft gemaakt van de ‘ziel’ (het astraal lichaam) op het exacte moment van het overlijden. We zijn benieuwd of we over deze interessante ontwikkeling meer gaan horen.

 

·         GROOT BRITTANNIE . December 2003. London.

In  het eeuwenoude kasteel Hampton Court, even buiten Londen, werd door de camera’s van een ‘closed-circuit’ bewakingssysteem een opname gemaakt van een niet-fysieke persoon (geest).

Op de opname is duidelijk te zien dat iemand, gekleed in een lange jas of mantel een dubbele deur opent.

Vikki Wood, woordvoerster van Hampton Court verklaarde dat het zeker geen grap is: “We zijn met verstomming geslagen. Het is geen grap. We hebben dit niet opgezet. We weten echt niet wie of wat het is.”

Wood vertelde eveneens dat de veiligheidsagenten de figuur zagen op de video-opname terwijl ze uitzochten wie de nooduitgang-deur  open had gezet.

James Faukes,een van de veiligheidsagenten van Hampton Court, zei dat hij eerst ook aan een grap dacht maar nu niet meer.

De persoon op de video zou een van de vorige (overleden) bewoners kunnen zijn van het oude kasteel.

 

·         IRAN.  1 Januari 2004.  Bam.

Acht dagen (!) na de zware aardbeving in de Iraanse  stad Bam, waarbij tienduizenden dodelijke slachtoffers vielen werd een 97 jarige vrouw  levend  vanonder het puin van haar huis gehaald. Ze was in vrij goede conditie en gaf direct  na haar redding reeds een interview aan de pers. Ze had zolang kunnen overleven omdat ze beschermd onder enkele meubels lag en ook wat eten en water binnen haar bereik had gehad.Ook vertelde ze dat ze door een ‘licht’ was verwarmd en dat datzelfde ‘ licht’ haar gezegd had dat ze haar zouden komen redden.

Waarschijnlijk heeft deze vrouw een uittreding of  BDE (bijna dood ervaring) gehad en tijdens die ervaring een gids (het ‘licht’) ontmoet heeft die haar gerust stelde. Dit soort ontmoetingen met gidsen/lichtwezens komt veel voor. Vooral tijdens kritieke situaties.

 

·         VERENIGDE STATEN. Januari 2004.

Onlangs verscheen een nieuw Engelstalig  boek met de titel ‘There is no death.There are no dead’. Vertaald: ‘Er is geen dood .Er zijn geen doden.’ Het boek werd geschreven door Tom en Lisa Butler. Zij zijn voorzitters van het AA-EVP, een Amerikaanse organisatie die zicht bezig houdt met de studie van EVP en ITC, het maken van contact met overledenen door middel van elektronische apparaten .

                Hun boek gaat dan ook over hun ervaringen met   en de geschiedenis van EVP en ITC. Ze geven ook

                interessante aanwijzingen over het tot stand brengen van deze contacten.

 

 

Hoofdpagina I Reïncarnatie in de wereldgeschiedenis I Het Astraal Lichaam I Uittredingen I Bijna Dood Ervaringen I Sterfbedvisioenen I Het overlijden en de overgang I Het waarnemen van overleden personen I Mediums I Het Spiritisme  I Communicatie met overgegane mensen I Het leven tussen twee levens I Aanwijzingen en bewijzen I Wetenschappelijk onderzoek I Quantumfysica en leven na de dood I Wetenschappers en onderzoekers met een interessante kijk op wetenschap en spiritualiteit I Het werk van professor Ian Stevenson I Woordenlijst I Waar is dit nu allemaal goed voor? Links  I Boeken I Oproep I Uw reacties en ervaringen Cursussen I Foto’s en video’s I Nieuws I

 

 

Terug naar boven        

 

 

 

 

n in het gelijk.

 

                                             

click tracking